Αν και μου αρέσει πολύ να δοκιμάζω καινούριες συνταγές, όταν βρω κάποια να είναι αυτό ακριβώς που θέλω, δεν την αλλάζω με τίποτα. Μια από αυτές τις συνταγές, είναι τα μελομακάρονα της μαμάς μου, που όσοι δοκιμάζουν θέλουν τη συνταγή. Είναι μαλακά και τόσο απίθανα μελωμένα!
Αν δεν έχετε φτιάξει ακόμα τα γλυκά σας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστείτε!
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
- 1/4 φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 2 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 2 κ.γλ. κοφτά baking
- 1 κ.γλ. σόδα
- περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ ( η συνταγή λέει περίπου 1 κιλό, εμένα μου πήρε 850 γρ.)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 11/2 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
- 11/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 11/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό
- το χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακατεύω το λάδι με τη ζάχαρη.
- Στο χυμό πορτοκάλι διαλύω τη σόδα και τη ρίχνω στο μείγμα.
- Προσθέτω την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα καρύδια.
- Ανακατεύω το baking με λίγο αλεύρι και το ρίχνω και αυτό στο μείγμα.
- Συνεχίζω προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να έχω μια ζύμη που πλάθεται.
- Πλάθω τα μελομακάρονα και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.
- Αφήνω να παγώσουν τελείως και ετοιμάζω το σιρόπι.
- Για το σιρόπι, βάζω όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι και βράζω για 5΄.
- Απλώνω σε ένα μεγάλο ταψί τα μελομακάρονα και ρίχνω το σιρόπι σε μια άκρη (όχι πάνω στα μελομακάρονα)
- Αφήνω 5 λεπτά τα μελομακάρονα με το σιρόπι, τα αναποδογυρίζω και αφήνω άλλα 5 λεπτά.
- Τα βάζω σε πιατέλα και πασπαλίζω με τριμμένο καρύδι!
Καλή επιτυχία!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου