Εκεί που πίστευα ότι τελείωσα με τις πασχαλινές δημιουργίες, βρήκα μια φόρμα για μικρά πασχαλινά αυγά μόλις 1 ευρώ από το ομώνυμο κατάστημα και δεν γινόταν να μην την πάρω.
Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω σοκολατένια αυγουλάκια για μικρούς μας φίλους. Για να τα κάνω πιο εντυπωσιακά και ιδιαίτερα, χρησιμοποίησα διαφορετικά χρώματα σοκολάτας.
Για 6 σοκολατένια αυγά χρειάστηκα 1 πλάκα λευκή σοκολάτα, 1 φακελάκι με σταγόνες ροζ σοκολάτας και 2 πλάκες κουβερτούρα (250 γρ).
Αρχικά έλιωσα τη λευκή σοκολάτα, που χρησιμοποίησα για τα σχέδια, σε μπεν μαρί. Με το που έλιωσε η σοκολάτα την απέσυρα, ώστε να είναι απλά ζεστή και να μην καίει. Έριξα τη σοκολάτα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και ψαλίδισα λίγο την άκρη για να μπορώ να ελέγχω τη ροή της.
Άρχισα να ρίχνω τη λευκή σοκολάτα στα σχέδια που ήθελα και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας γέμισα τα πιο δύσκολα σημεία.
Μέχρι να σταθεροποιηθεί η λευκή σοκολάτα, έλιωσα και έβαλα σε σακουλάκι τη μάυρη σοκολάτα. Αν δεν έχει στεγνώσει καλά η προηγούμενη σοκολάτα μπορούμε να βάλουμε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο.
Με τον ίδιο τρόπο άρχισα να ρίχνω τη μαύρη σοκολάτα, την οποία άπλωνα με την πίσω μεριά ενός μικρού κουταλιού. Πρέπει να είναι λίγο παχιά η στρώση για να μη σπάσει στο ξεφορμάρισμα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και ιδανικά τα αφήνουμε όλη τη νύχτα πριν τα βγάλουμε από τις θήκες.
Αφού αφαίρεσα τα αυγά από τη φόρμα έβαλα στα μισά αυγά μερικά καραμελάκια.
Για να ενώσω το κάθε αυγό, ζέστανα ένα τηγάνι και ακούμπησα λίγο το μισό άδειο αυγό. Αμέσως το ακούμπησα στο άλλο μισό και έτσι κόλλησαν.Εύχομαι καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα με υγεία και οικογενειακή ευτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου