ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ
Δεν είναι βαρετό να τρως κάθε μέρα το ίδιο πρωινό; Τις μέρες που δε δουλεύω αφιερώνω λίγο χρόνο παραπάνω για το πρώτο γεύμα της ημέρας μας. Ένα αγαπημένο λοιπόν πρωινό των παιδιών μου, που αρέσει πολύ και σε μένα, ειδικά τις περιόδους που δε θέλουν να φάνε το αυγό, είναι αυτό το υπέροχο, υγιεινό κλαφουτί. Πραγματικά αν δεν έχεις δοκιμάσει ψητό αχλάδι δεν μπορείς να φανταστείς τι γλύκα βγάζει. Ας δούμε τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
3 αχλάδια
3 αυγά
30 γρ βούτυρο
70 γρ γιαούρτι
80 γρ αλεύρι
70 γρ γάλα
1-2 κσ μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Βγαίνει μια λεπτή στρώση. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες αχλαδιού.
Δεν είναι βαρετό να τρως κάθε μέρα το ίδιο πρωινό; Τις μέρες που δε δουλεύω αφιερώνω λίγο χρόνο παραπάνω για το πρώτο γεύμα της ημέρας μας. Ένα αγαπημένο λοιπόν πρωινό των παιδιών μου, που αρέσει πολύ και σε μένα, ειδικά τις περιόδους που δε θέλουν να φάνε το αυγό, είναι αυτό το υπέροχο, υγιεινό κλαφουτί. Πραγματικά αν δεν έχεις δοκιμάσει ψητό αχλάδι δεν μπορείς να φανταστείς τι γλύκα βγάζει. Ας δούμε τη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
3 αχλάδια
3 αυγά
30 γρ βούτυρο
70 γρ γιαούρτι
80 γρ αλεύρι
70 γρ γάλα
1-2 κσ μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα. Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Βγαίνει μια λεπτή στρώση. Από πάνω στρώνουμε τις φέτες αχλαδιού.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για 25 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου