GRANOLA
Αυτά τα δημητριακά τα φτιάχνω τα τελευταία 5 χρόνια και δε λείπουν ποτέ από το σπίτι μας. Τα παιδιά μου δεν τα βαριούνται ποτέ και δεν κρύβω ότι είναι η πιο εύκολη και υγιεινή λύση για τις στιγμές που πεινάνε αλλά δε θέλουνε φαγητό! Το ακούτε και εσείς αυτό;
- Υλικά
- 4 κούπες βρώμη
- 3/4 κούπα αμύγδαλο
- 3/4 κούπα καρύδι
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 6 ξερά σύκα
- 5 κσ λάδι
- 500 γρ μέλι ώστε να ενωθούν τα υλικά μας
Εκτέλεση
Αρχικά σπάμε στο multi τους ξηρούς καρπούς σε χοντροκομμένα κομμάτια. Έπειτα πλένουμε τα σύκα με νερό και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη βρώμη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τελευταίο το μέλι, το οποίο προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά μας. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Μόλις δούμε ότι παίρνουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα. Διατηρούνται για αρκετό καιρό εκτός ψυγείου. Καλή επιτυχία!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να τροποποιήσετε τη συνταγή ανάλογα με τα υλικά που έχετε ή που σας αρέσουν. πχ μπορείτε να αντικαταστήσετε το καρύδι με φουντούκι και τα ξερά σύκα με ξερά βερίκοκα κα. Πειραματιστείτε καθώς αυτή η συνταγή επιδέχεται πολλές παραλλαγές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου