DIY: ΜΠΑΛΕΣ ΟΞΥΓΟΝΟΥ
ΣΥΝΤΑΓΗ
Οι μπάλες οξυγόνου έχουν γίνει γνωστές για τη χρήση τους στα αφρόλουτρα. Επειδή εγώ αποφεύγω να γεμίζω την μπανιέρα για πολλούς λόγους, τις χρησιμοποιώ σε ποδόλουτρα και τις απολαμβάνω ιδιαίτερα καθώς μαλακώνουν και ενυδατώνουν το δέρμα.
Οι περισσότερες συνταγές για μπάλες οξυγόνου είναι περίπου οι ίδιες. Σας δίνω τη συνταγή με λίγες πληροφορίες για τη σημασία κάθε υλικού που εμπεριέχεται.
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 340 γρ μαγειρική σόδα.Το όξινο ανθρακικό νάτριο ή αλλιώς μαγειρική σόδα είναι το κύριο συστατικό στις μπάλες οξυγόνου. Η μαγειρική σόδα μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα.
- 155 γρ κιτρικό οξύ ή ξινό. Το κιτρικό οξύ αποτελεί το δεύτερο βασικό συστατικό. Σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα όταν μπαίνουν στο νερό δημιουργούν έντονο αφρισμό. Γι' αυτό το λόγο οι μπάλες οξυγόνου είναι γνωστές και ως βόμβες οξυγόνου.
- 80 γρ κορν φλάουερ. Το κορν φλάουερ, δρα ως σταθεροποιητικός παράγοντας. Επίσης μια χρήσιμη πληροφορία, είναι ότι χρησιμοποιείται ως πούδρα για να εξουδετερώνει τις οσμές από τα παπούτσια.
- 165 γρ άλατα epsom. Το μούλιασμα των ποδιών σε άλατα epsom μειώνει το πρήξιμο καθώς επίσης εξαλείφει δυσάρεστες οσμές και μύκητες.
- 2 κσ έλαιο της επιλογής σας. Εγώ έβαλα αμυγδαλέλαιο αλλά μπορεί να μπει και ελαιόλαδο . Το έλαιο προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα.
- 2 κγ χρώμα (προαιρετικά). Εγώ χρησιμοποίησα φυσικές χρωστικές mica που είχα από τα lip balm.
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο.
- νερό (περίπου 1 κσ) .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα, το ξινό, τα άλατα epsom και το κορν φλάουερ.
- Αν θέλουμε να κάνουμε τις μπάλες σε διαφορετικά χρώματα, χωρίζουμε το μείγμα σε τόσα δοχεία όσα είναι και τα χρώματα που θα προσθέσουμε. Εγώ το χώρισα στη μέση ώστε να χρησιμοποιήσω δυο διαφορετικά χρώματα.
- Προσθέτουμε 1 κγ χρώμα σε κάθε μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα άλλο βαζάκι βάζουμε το αμυγδαλέλαιο και τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μισό λάδι στο ένα μπωλ και το υπόλοιπο στο άλλο μπωλ και ανακατεύουμε.
- Σ' ένα βαποριζατέρ βάζουμε νερό και ψεκάζουμε μια φορά και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να ψεκάζουμε και να ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν υγρή άμμος και να μη διαλύεται όταν το σφίγγουμε στο χέρι μας. Πρέπει να προσέξουμε να μη μας πέσει περισσότερο νερό γιατί θα καταστραφούν.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε καλούπια (υπάρχουν ειδικά σφαιρικά για μπάλες οξυγόνου αλλά και τα καλούπια σιλικόνης είναι μια χαρά)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου